Flødebollekursus

Flødebollekursus – Se De 4 Bedste Flødebollekurser

Tag din ven, kæreste eller familie under armen og kom til et af de mange spændende flødebollekurser, der skyder op rundt omkring i Danmark. I Danmark har vi længe elsket de små chokolade- og skumdesserter, men det er først for nylig, mange har fået øjnene op for det spændende håndværk, der ligger bag. På et flødebollekursus får I muligheden for selv at prøve kræfter med teknikken – og så er I sikret en hyggelig dag med en lækker dessert til slut.

Overblik over de bedste flødebollekurser i Danmark 2019

Flødebollekursus hos Odense Chokoladehus

Flødebollekursus hos Odense Chokoladehus

Et af Danmarks ældste chokoladehuse, Odense Chokolade, inviterer jer indenfor til et intimt kursus i, hvordan man laver flødeboller. Her kommer I blandt andet til at gennemgå hele processen fra bunden af samt høre mere om, hvilke smage der kan være spændende at eksperimentere med, hvis man vil tage sine flødeboller skridtet videre.
Flødebollekurset finder sted i Odense – Pris fra. 299 kr.

Flødebollekursus Danmark

Flødebollekursus

Kom med til Flødebolle 101 med den helt basale gennemgang af håndværket, der vil sætte jer i stand til selv at producere flødeboller hjemme i køkkenet. Her gennemgås opskriften på det lækreste skum, chokoladeovertrækket og alle de små fif, der kan være med til at løfte flødeboller fra dessert til små vidundere. Tag din kæreste i hånden og få en oplevelse.
Flødebollekurset finder sted i hele Danmark – Pris fra. 360 kr.

Flødebollekursus hos Det Søde Liv

Flødebollekursus hos Det Søde Liv

Det Søde Liv, der til daglig ledes af den kendte Mette Blomsterberg, inviterer nu til flødebollekursus, hvor I kan lære at få det helt specielle knæk, mange jagter i forbindelse med chokolade. Skummet gennemgår vi også, og så kommer vi til at tale om den livslange debat mellem “kokos eller uden”, og andre spændende alternative smage.
Flødebollekurset finder sted i Vester Skerninge – Pris fra. 299 kr.

Flødebollekursus hos Social Foodies

Flødebollekursus hos Social Foodies

Den populære nonprofit organisation Social Foodies slår dørene op og afholder flødebollekursus i deres hyggelige lokaler, hvor velsmag og teknik vil være i fokus. Frem med sprøjteposen og smelt dit eget chokoladeovertræk til de små skønheder, I under kyndig vejledning af personalet kommer til at lave. En hyggelig dag garanteres!
Flødebollekurset finder sted i hele Danmark – Pris fra. 299 kr.

Derfor skal du give et flødebollekursus i gave!

Madkurser hitter! Flere og flere virksomheder, der tilbyder oplevelsesgaver, udvider sortimentet med kulinariske kurser, hvor alle sanser kommer i brug. Lær at lave mad, som i Italiens mest autentiske gader. Træn dine sushi-rulleevner. Eller tag på besøg i et vaske ægte flødebollekøkken og forsøg om du kan mestre kunsten i at lave den perfekte høje flødebolletop overhældt – eller dyppet i – mørk chokolade. Se dét er en gave, der rykker!

En spise vi holder af

Der findes mange forskellige slags flødeboller. Den reneste version uden noget. Den med kokos. Med lakridsfyld eller hindbærfyld. Hver mand, sin favorit. Men fælles for dem alle er, at de med sin hårde chokoladeskal og sit bløde skum i midten, giver os lige nøjagtig den smag og følelse, som der skal til for at skabe ægte dansk hygge. Ja, flødebollen er gået hen og er blevet én af danskernes yndlings hygge-spise. Det giver nu også god mening. Flødeboller gør sig godt til fest og mange gæster, men passer også godt ind på sofabordet, en fredag aften under det varme tæppe i sofaen.

Hvor stammer flødebollen fra?

Der er mange, der tror at flødebollen er en dansk opfindelse. Faktisk er virkeligheden en lidt anden og det bliver stadigvæk diskuteret vidt og bredt, hvor den dejlige skumfyldte dessert oprindeligt stammer fra. Nogle mener at den stammer fra Skotland, hvor man tilbage i 1800-tallet solgte en lignende ”kage.” Andre mener at opskriften blev fragtet af en dansk konditor hele vejen fra Amerika. Konditoren hed Emil Elikofer og blev for opskriften belønnet med en livstidsansættelse i Danmarks ældste chokoladefabrik. Det skete alt sammen helt tilbage omkring år 1912 og fabrikken, som Emil Elikofer blev ansat på, er den selv samme fabrik, der står bag Samba flødebollerne, som de fleste af os kender fra barndommen. I dag er produktionen og udvalget af flødeboller eksploderet gevaldigt. De store fabrikker finder på kreative sammensætninger af smage og former og flere og flere mindre og selvstændige brands kommer til med deres svar på den perfekte flødebolle. Nogle foretrækker de gamle klassiske og forholdsvis budgetvenlige Samba flødeboller. Andre vil hellere nyde én enkelt stor og luksuriøs flødebolle, som eksempelvis dem vi kender som Spangsberg flødeboller. Faktisk er det selv samme chokoladefabrik, der ejer og producerer Samba og Spangsberg flødebollerne. Og nårja. Så er der naturligvis dem, der foretrækker at lave flødebollerne selv.

Hjemmelavede flødeboller

Inspiration direkte på telefonen

Det er svært at sige præcis hvornår det er gået hen og er blevet rigtig populært at lave sine flødeboller selv, men det er helt tydeligt en trend, der er vokset i løbet af de seneste år. I takt med at flere og flere gourmetflødeboller kommer på markedet, giver de nye varianter masser af inspiration til mange måder at lege med både bund, fyld, form og overtræk. Her spiller de sociale medier naturligvis også en rolle. DIY er én af tidens mest populære trends, der synes at blive ved og ved år efter år. Madinteresserede influenter fra Danmark spreder hver dag inspiration og opskrifter via nettet og opfordrer deres følgere til at hoppe med på DIY-bølgen. Og flødebollerne er bestemt ikke gået deres næser forbi. Flere og flere begiver sig ud i at lave flødeboller fra bunden, fordi at de mange billeder og videoer fra folk de følger, får det til at se så fantastisk let ud.

Flødebollekursus for begyndere

Derudover har man som sagt også indenfor de seneste år oplevet en stor vækst i mad- og bagekurser. Tidens kulinariske tendenser og teknikker bliver testet af live og overleveret til den almene dansker, som tager al den nye viden med sig hjem. Det samme gælder for flødebollekursus. Du finder ikke længere kun flødebollekursus i København eller flødebollekursus i Århus. Mindre byer omkring i hele Danmark kan efterhånden tilbyde et væld af forskellige kurser i alt fra surdejsbagning, flødeboller, bolsjer og hjemmelavet pasta. Det er bare om at finde lige netop det kursus, der tiltaler dig! Prøv eksempelvis at søge på ’flødebollekursus fyn’ eller ’flødebollekursus jylland’ og se hvor mange søgeresultater, du får. Du vil garanteret blive overrasket for det er ikke længere kun de større chokoladefabrikker, der tilbyder sådan et kursus. De mange kurser har naturligvis også spillet en stor rolle i den hjemmelavede flødebolle trend.

Hvad er et flødebollekursus?

På et flødebolle kursus bliver du taget med på en rejse fra bund til drys. Alt efter om du vælger et flødebolle kursus for begyndere eller ét, der er mere avanceret, vil du blive undervist af en chokolademager i at lave flødeboller på et niveau, der passer til dine evner. Som regel vil der være andre gæster med på et flødebollekursus og det gør det til en sjov og social fællesaktivitet, hvor man sagtens kan lære andre flødebolleentusiaster at kende. Du vil få mulighed for at afprøve de forskellige teknikker, det kræves at sprøjte fyldet ud på din vaffel- eller marcipanbund i den rigtige flotte form, dyppe flødebollen i smeltet chokolade uden at tabe skummet og pynte den med dit valg af drys. Og flødebollerne, dem får man selvfølgelig lov at tage med hjem. Et flødebollekursus kan være en god måde at få et indblik i det, der kræves for at lave hjemmelavede flødeboller. På den måde får man et skub i den rigtige retning og bliver hjulpet i gang af en professionel. Derefter kan du tage din nye viden med hjem og forsøge at kaste dig ud i projektet derhjemme.

Et flødebollekursus som gave?

Oplevelsesgaver er nogle af de mest populære gaver på markedet i øjeblikket og de egner sig som gaver til de fleste anledninger. En oplevelsesgave kan være alt fra et gavekort til at hoppe i faldskærm eller komme i biografen til de mere kulinariske madkurser, hvor fokus er at lære en ny madlavningsteknik eller blive introduceret for et udenlandsk køkken. Sidstnævnte er de nyeste på markedet og særligt flødebollekurser går som varmt brød. De fleste mennesker har en interesse for at lære nyt. Det gælder uanset alder, nationalitet, erhverv og køn. Og særligt er der opstået en ny spirende interesse for madlavning, bagværk og konditorkunst. Med et madlavningskursus giver du ikke kun modtageren af kurset en masse ny læring, du giver også ham eller hende en sjov og udfordrende dag i godt selskab. Du kan vælge at give et flødebollekursus for én eller to personer, men husk at det altid er sjovest, når man har én at dele oplevelsen med. Køber du et flødebollekursus i Odense eller i København, som er nogle af de mest travle steder, skal du huske at sikre dig at der er ledige datoer indenfor den nærmeste fremtid. Ind imellem kan kalenderen for forskellige flødebollekurser være proppet, så tjek altid op på den slags inden. Giver du et flødebollekursus, kan du være heldig at kursusmodtageren bliver så god til at lave flødeboller, at du bliver inviteret på hjemmelavede flødeboller hos ham eller hende. Måske er du endda med til at få en ny interesse til at blomstre.

5 / 5. Bedømmelser 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *