Ølsmagning

Ølsmagning – Stor Testvinder Guide – Se De 14 Bedste Ølsmagninger

Øl hitter i stor stil, som mange nyder til middage, byture, og på de varme sommerdage. En kold øl er lækkert at nyde, men for nogle er øl ikke lige en smag for dem. Dog findes der så mange forskellige smage af øl, at man nærmest kan sige, at der findes en smag for enhver. Hvis du kender en, som er ellevild med øl, så ville en gave til ølsmagning være det perfekte valg. Dit valg af ølsmagning er dog forskelligt fra sted til sted, da bryggerierne rundt omkring tilbyder forskellige smage. En ølsmagning er dog meget interessant at tage afsted til, hvor der både blive fortalt nogle spændende historier om øllene, og der bliver smagt på lidt af hvert. Her på denne side får du en liste over de aktuelle ølsmagninger, som du kan give en gave til – eller selv tage afsted.

Overblik over de bedste ølsmagninger i Danmark 2019

Ølsmagning hos Taphouse

Ølsmagning hos Taphouse

Slå en tur forbi det spændende Taphouse i København og kast dig ud i en verden af øl. Her er der mulighed for at snuse og smage til alt fra bitre IPA’er, chokoladestouts og helt klassisk pilsner. Alt hvad din ølhjerte begærer og mere til kan findes i Taphouses messinghaner. 
Ølsmagningen finder sted i København – Pris fra. 175 kr.

Ølsmagning hos CRAFTED BY

Ølsmagning hos CRAFTED BY

Det eksklusive bryggeri CRAFTED BY inviterer til ølsmagning, hvor du kan tage en ven i hånden og udforske deres reptoire af populære øl. Her er nok at vælge imellem, så sæt gerne en hel aften af til bare smag, snuse og bedømme øl. Den perfekte aften for ølentusiaster!
Ølsmagningen finder sted i København – Pris fra. 199 kr.

Ølsmagning for 2

Ølsmagning for 2

Hvis du og din kammerat også er blevet træt af altid at drikke de sammen dåseøl fra Tuborg eller Carlsberg, så har I her muligheden for at udvide jeres smagshorisont betragteligt. Kom afsted til en spændende ølsmagning for to, hvor der bliver kræset om jeres smagsløg, og I aldrig vil gå tilbage til Grøn Tuborg.
Ølsmagningen finder sted i hele landet – Pris fra. 299 kr.

Ølsmagning hos Tir Na Nog

Ølsmagning hos Tir Na Nog

Det spændende Tir Na Nog bryghus åbner deres hyggelige lokaler for en aften og byder indenfor i et af de mest populære bryghuse i Aarhus. Her kan I smage jer gennem hele sortimentet og kåre hver jeres egen favorit – og så er der selvfølgelig rig muligheden for lige at købe en flaske eller to med hjem.
Ølsmagningen finder sted i Aarhus – Pris fra. 249 kr.

Ølsmagning hos Ø-Bryg

Ølsmagning hos Ø-Bryg

Godt nyt til Svendborg folket! Hvis man synes, der har manglet god øl i Svendborg, står Ø-Bryg nu klar med lækre specialøl og andet godt i hanerne. Her får I muligheden for at smage på øl fra hele verden i alle former; IPA, stouts eller helt klassisk pilsnere. Find det hele her hos Ø-Bryg.
Ølsmagningen finder sted i Svendborg – Pris fra. 150 kr.

Ølsmagning hos Braunstein

Ølsmagning hos Braunstein

Kom til ølsmagning hos Braunstein-bryggeriet i Køge. Her står brygmestrene og de dygtige medarbejdere klar til at tage imod jer til en aften, der står i øllets tegn. I får mulighed for at smage jer gennem Braunsteins forskellige haner, og brygmestrene står klar til at fortælle jer om hver enkelt øl.
Ølsmagningen finder sted i Køge – Pris fra. 298 kr.

Ølsmagning hos Gundestrup Bryghus

Ølsmagning hos Gundestrup Bryghus

Det charmerende Gundestrup Bryghus slår nu dørene op til ølsmagning – og I er inviteret! Tag din kammerat under armen og kom afsted til en hyggelig aften i godt selskab, hvor I sammen kan smage jer gennem det intime bryghus’ sortiment af gode og velskænkede øl. Skål!
Ølsmagningen finder sted i Gundestrup – Pris fra. 249 kr.

Ølsmagning hos Ølsnedkeren

Ølsmagning hos Ølsnedkeren

Hos Ølsnedkeren er ølbrygning gjort til en håndværk, og det kan smages i det færdige produkt. Her er der lagt snesevis af timer for at opbygge et imponerende sortiment af øl i alle genrer. Kom på besøg i deres lokaler på Nørrebro og få en hyggelig aften med både god øl og godt selskab.
Ølsmagningen finder sted i København N – Pris fra. 249 kr.

Ølsmagning hos Highlanders Bar

Ølsmagning hos Highlanders Bar

Den populære Highlanders Bar, der kendes for deres hyggelige lokaler og høje kvalitet, inviterer til ølsmagning for blot 199 kr. Her venter de store glas bare på at blive fyldt op med det kolde øl, og du har frit valg fra alle haner, når I smager jer gennem hele bagkataloget.
Ølsmagningen finder sted i Aarhus – Pris fra. 199 kr.

Ølsmagning hos Trolden Bryghus

Ølsmagning hos Trolden Bryghus

Trolden Bryghus i Kolding har med deres store sortiment af både hjemmebrygget og udenlandsk øl nok at byde på, når de inviterer til ølsmagning. Her er god mulighed for at få en snak med brygmestre om, hvordan øllet bliver til, og det er rig mulighed for også at lære noget mellem øllene.
Ølsmagningen finder sted i Kolding – Pris fra. 149,5 kr.

Ølsmagning hos Aarhus Bryghus

Ølsmagning hos Aarhus Bryghus

Det ikoniske Aarhus Bryghus er et af de mere kendte i Danmarks næststørste by. Med deres store produktion er der nok at gå i krig med, når de slår dørene op til ølsmagninger, hvor du og dine venner kan smage jer igennem hele bryghusets bagkatalog og få en hyggelig aften sammen.
Ølsmagningen finder sted i Aarhus – Pris fra. 129 kr.

Ølsmagning hos Wintercoat

Ølsmagning hos Wintercoat

Det hippe Wintercoat bryggeri byder på et rigt udvalg af øl fra både flaske, dåse og fad, og det dygtige personale og brygmestrene står klar til at fortælle om øllet, mens jeres smagsløg bliver forkælet. Kom med til en gennemført aften i øllets tegn, der kun kan blive en oplevelse, I sent glemmer.
Ølsmagningen finder sted i Aarhus – Pris fra. 299 kr.

Ølsmagning hos Douro Wine Bar

Ølsmagning hos Douro Wine Bar

Kom med til ølsmagning på den spændende Douro Wine Bar. Her er der lagt godt i ovnen til en god aften, når I skal smage jer igennem barens sortiment af øl, mens bartenderen fortæller om øllene. Tag dine kammerater under armen og få en oplevelse, der adskiller sig normale Grøn Tuborg.
Ølsmagningen finder sted i Aalborg – Pris fra. 175 kr.

Ølsmagning hos Folkets Madhus

Ølsmagning hos Folkets Madhus

Det populære Folkets Madhus gør sig ikke blot i mad men heldigvis også en del i øl. Det er gode nyheder for de ølelskende københavnere, og Madhuset åbner nu derfor også op for ølsmagninger. Her kan I kan i på en aften drikke jer gennem hele dere sortiment for derefter at kåre jeres favorit.
Ølsmagningen finder sted i København – Pris fra. 295 kr.

Historien bag øl og de forskellige øltyper

Øl kan spores langt tilbage i tiden, hvor fremstilling af øl har været til stede over det meste af verden. Ca. 9000 år f.Kr. var ølbrygning en regelmæssig dyrkning af korn, hvor kornsorter som emmer, brødhvede, hirse og byg var gundlaget for brygning af øl. Især i Vikingetiden var der en udbredt ølkultur, hvor den nordiske mytologi beretter om øl til hverdag, fest, før kampe, og efter kampe. Dengang var der to bryggemetoder: øl og mjød, der var baseret på korn og honning. Siden øllens begyndelse er der kommet en stigende efterspørgsel og en verdensproduktion af øl. Især efter år 2000 er interessen for øl i Danmark steget gevaldigt. Gammeldags håndbrygget øl, nye gård-, mikro-, og restaurationsbryggerier har slået til i Danmark, hvor vi i dag finder stort set alle typer af øl på markedet.

Øltyper

Når vi ser på de forskellige øltyper, så kan de inddeles i tre hovedkategorier efter gæringsmetodens udvikling. De er alle udviklet i Nord- og Mellemeuropa.

Spontant gærede typer: Disse øl er brygget med vildgær, der har en stærk syrlig smag. De er meget lyse i farven, når der ikke er tilsat frugter. Øltypen er en belgisk øl.

Overgærede typer: Denne type øl er med humlesmag, hvor der ofte ses et bundfald. Bryggerne lærte at skumme det gærende bryg, og danner grundlaget for ale-fremstillingen.

Undergærede typer: Denne type er generelt meget populær her i Danmark, hvor nogle af varianterne er pilsner, dortmunder og wienerøl. Øltypen er lagret i længere tid, er tørre, og ensartet gærede. Typen er primært kendt som lagerøl, der havde sin oprindelse i Bayern som en mørk øl.

Se Magasinet Livsstil teste forskellige øltyper:

Ølsmagning 2019: Find de bedste arrangementer i landet

Ølsmagning bliver mere og mere populært, og derfor findes der også flere steder i landet, hvor du kan tage til sådan et arrangement. Flere bryggerier afholder ølsmagninger, der er enormt lærerigt for dem, som er interesseret i historierne og brygningen. Vi kan derfor give dig en liste over flere forskellige steder, som du kan prøve noget ølsmagning hos. Mange af de større byer har nogle populære arrangementer, men der findes skam ølsmagninger over hele landet.

Hvis du er en af dem, der virkelig nyder en kold øl i ny og næ, så kunne det måske være interessant for dig at tage afsted. Du kan også roligt bringe en god ven med dig, hvor I kan få en rigtig hyggelig aften sammen. Ølsmagning er også efterhånden blevet en populær gave at give, hvor du kan forkæle en anden med en mindeværdig oplevelse.

Ølsmagning København

Hvis du er på udkig efter en god omgang ølsmagning i København, så er der flere oplagte steder at tage hen til. Crafted By er et af de helt store steder, som ligger lige ved Carlsbergs historiske bygninger. De har nogle meget dygtige og erfarne brygmestre, der deler en masse viden ud til gæsterne. Taphouse i København er også et besøg værd, som giver dig muligheden for at smage de klassiske pilsnere og andre spændende øl. Det er i hvert fald en oplevelse værd.

Ølsmagning Århus

Vil du hellere en tur til ølsmagning i Jylland, så er der rigtig mange gode muligheder i Århus. Den jyske storby er beriget med ølsmagning hos Tir Na Nog, der er et meget spændende bryghus med hyggelige lokaler. De er blevet inspireret af den irske ølkultur, hvor der primært er fokus på mørke øl. Når I er afsted til ølsmagning hos Tir Na Nog, så får I en helt unik oplevelse.

Ølsmagning Ålborg

Der er selvfølgelig flere steder i Jylland, der byder på ølsmagninger. Ålborg er også et af de helt store byer med nogle populære arrangementer. Skal du en tur til Ålborg, så kan vi anbefale at tage forbi Douro Wine Bar, der giver en velsmagende oplevelse med portugisiske øl. Her kan du også få fornøjelse af noget portvinssmagning, hvis du gerne vil opleve begge dele. Douro Wine Bar er eksperter i de portugisiske øl, som faktisk er ved komme mere og mere frem her i Danmark.

Ølsmagning Odense

Der er dog ikke kun ølsmagninger på Sjælland og i Jylland. Du kan også få en oplevelse på Fyn, hvor Odense her er den største by, som er fyldt med spændende oplevelser. Hvis du fx har en god kammerat, der også er helt vild med øl, så kan I evt. få jer et gavekort til ølsmagning for 2, hvor der bliver afholdt ølsmagninger over hele landet – også i Odense. Det ville blive en rigtig spændende oplevelse for jer, hvor I bestemt vil få et helt andet syn på øl.

Sådan foregår ølsmagning

Det er forholdsvis forskelligt fra sted til sted om, hvordan en ølsmagning foregår. Hvad der står klart er, at du i hvert fald får smagt på nogle forskellige øl, og får noget historie og et bedre indblik i verdenen af øl. Der er nogle meget dygtige fagmænd, som er eksperter af ølbryggeri, der deler ud af deres viden. De fortæller om selve ølbryggeriet, og hvad de forskellige øl er brygget af. På samme tid får du lov til at smage på det øl, som de byder på.

Se her hvordan Roland Møller og Anders Breinholt smager stærk øl:

Her kan det være mange forskellige smage. Det kan være alt fra ale til pilsnere, og hos nogle får du også lov til at købe en øl eller to med hjem. Hvis du gerne vil lære at brygge din øl selv derhjemme, så er der også nogle arrangører, der kan lære dig det. I bund og grund så er ølsmagning dog hyggeligt, og du er i godt selskab, samt bliver klogere på øl og de forskellige smage og ligheder.

Kombiner ølsmagning med en lækker middag

Er du afsted til ølsmagning med en ven, så vil I sikkert blive sultne bagefter. Her kunne det være optimalt at kombinere jeres oplevelse med en lækker omgang middag. Hvis du vælger at give ølsmagning i gave til en anden, hvor du selv skal med, så kan du også sagtens købe et andet gavekort. Udover ølsmagninger og andre smagninger på alkohol, så finder du også en masse forskellige gavekort til mad her hos os. Du kan fx se en liste over gourmet middage, hvor I kan tage afsted til nogle fine restauranter og bringe hyggen med jer. Vi har skam også lister over andre madoplevelser, hvis I er til andet mad.

Har du dog i stedet lyst til at forkæle et par med et gavekort til ølsmagning, så ville det være en god idé at kombinere oplevelsen med et gavekort til en middag for 2. Så giver du modtagerne af gaven en helt fantastisk oplevelse. De kan selvfølgelig vælge at dele gaverne op i to, men i det mindste har du givet dem muligheden for at slå to fluer med et smæk – og få en mindeværdig dag ud af det.

Bring venner og kollegaer tættere sammen med ølsmagning

Måske er du løbet tør for gaveidéer til ham eller hende, der bare har alt. Her ville en oplevelsesgave, hvor du sender dem afsted til ølsmagning være en rigtig god idé. Gaven er også perfekt til de runde fødselsdage, jubilæum, eller til kollegaerne der trænger til at blive rystet sammen.

Hvis du fx er chef i et firma, og der er en masse nye kollegaer, der godt kunne trænge til at komme tættere sammen, så kunne ølsmagning være løsningen. Det er også perfekt for jer, der er helt nye bekendte i fx en studiegruppe, hvor der trænges til at blive løsnet lidt op. En ølsmagning vil give jer en god aften sammen, hvor humøret helt sikkert vil nå til tops. Her vil I lære en masse spændende, drikke en masse øl, og virkelig få sluppet hæmningerne. Sammen kan I komme tættere på hinanden, og har mange ting at tale om bagefter. Ølsmagning er nemlig ikke kun for 1 eller 2. Der er mange, der kan tage afsted sammen, og måske lærer I også nye bekendtskaber at kende til en god omgang øl.

Giv et mindeværdigt gavekort til ølsmagning

Et gavekort til ølsmagning er blevet rigtig populært. Det behøver ikke altid at være en fysisk ting, du giver i gave, da en oplevelse faktisk er langt mere mindeværdig. En gave til en oplevelse vil blive husket, og en ølsmagning vil være en mindeværdig aften fyldt med godt humør. Det kan være, at du kender en, som er helt vild med øl, og som du ved, ville blive ellevild over din tanke. Måske er du selv vild med øl, og vil gerne med. Her kunne du evt. give en gave til din ven, hvor der er ølsmagninger for 2, som I kan tage afsted til sammen.

Ølsmagning er meget hyggeligt med masser af god og dæmpet stemning. Vil du hellere bringe ølsmagningen hjem til jer, så er der faktisk også nogle steder, der byder på ølsmagning ud af huset. Her kan I samles derhjemme i trygge omgivelser, og få en super hyggelig aften ud af det. Du kan bare se vores liste over de aktuelle ølsmagninger, hvor det er hurtigt og nemt at give en gave til en, der fortjener at drikke en masse øl.

5 / 5. Bedømmelser 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få 10% rabat på oplevelser!

Køb din gave/oplevelse hos DuGlemmerDetAldrig og få lige nu 10% rabat på dit køb. Find din ønskede oplevelse og tilmeld dig deres nyhedsbrev, så modtager du en unik 10% rabatkode til din ordre.