Ønsker til barnedåb

Her finder du de bedste ønsker til barnedåb!

Lyserøde elefanter, blå balloner med konfetti og navneskilte formet som babyer. Der er intet, der kan måle sig med en vaskeægte barnedåb. Gæster, der samles fra nær og fjern for at fejre navngivelsen af det sidste nye familiemedlem. Smukkere bliver det ikke. Men der er bare lige det ved det, at der hører gaver med til sådan en barnedåb og hvad ønsker man sig egentlig på vegne af sådan et lille menneske? Vi giver dig svaret her! 

Ønskelisten kommer i 2. række

Der findes mange anledninger, hvor ønskelisten kommer i første række. Fester og begivenheder, hvor ønskelisten endda er skrevet og struktureret lang tid før invitationerne bliver sendt ud. Og så findes der barnedåben, hvor det typisk er stik modsat. De fleste børn bliver døbt, når de er mellem tre og fire måneder gamle. I denne tid er forældrene stadigvæk nybagte og den lille familie er stadigvæk ved at finde sig til rette i den nye hverdag med bleskift, amme pauser og langt mindre søvn om natten. Det sker derfor ofte at projektet: ønskeseddel barnedåb bliver udskudt til sidste øjeblik. Det kender du sikkert selv, hvis det er dig, der lige nu desperat forsøger at få fyldt ønskelisten ud med nogle fornuftige ting og sager. Og der er nu også mange gode grunde til at få styr på de gode ønsker til barnedåb.

En gavmild fest

Barnedåben er for mange små familier en lille hverdagsredning. Et nyt familiemedlem kræver ikke kun mere energi, pleje og kærlighed – et barn kræver også materielle ting, der hurtigt kan vælte budgettet, hvis ikke man på forhånd er forberedt med en god opsparing. Barnevogn, højstol og det voldsomme forbrug af bleer er noget, der i særdeleshed trækker på kontoen og derfor kan barnedåben være den redning, der skal til, så den lille familie kan komme godt på vej. Forsøger man at finde på nogle gaveønsker til barnedåb, bør man derfor tænke sig godt om. Er der noget vi mangler i hjemmet? Er der noget, vi ved at vi får brug for? Så skal det på ønskelisten. Til en barnedåb vil man også typisk opleve at familie og venner kommer med lidt større gaver end de ville gøre til en hvilken som helst anden fest eller fødselsdag. Stiller man sig selv spørgsmålet: ”Hvad ønsker man sig til barnedåb?” kan man altså roligt tænke lidt større og dyrere end man ellers ville gøre.

De klassiske dåbsgaver

Der vil altid være gaver, der går igen ved alle barnedåb. Det gælder uanset hvor i Danmark, du befinder dig. Nogle gaver er klassiske og går aldrig af mode og det vil typisk være den tætte familie, der medbringer disse gaver. Det drejer sig typisk om gaver som Barnets Bog, den første sparrebøsse, et smykke med indgravering, en Trip Trap stol og listen fortsætter. Ønsker I jer nogle af disse klassiske dåbsgaver, kan I med fordel lave en ønskeseddel, som kun gives til den nære familie og en mere alsidig én, der sendes ud til alle. På den måde sikrer I, at der ikke er nogle, der vil føle sig overset til festen. De klassiske gaver er desuden gode at kigge på, når man leder efter forslag til ønsker til barnedåb.

Det første barn

Alt skal (ikke) være perfekt

Er det jeres første barn, der skal døbes, vil det med garanti fylde lidt mere i jeres tanker, end hvis det var barn nummer to. Den første barnedåb er altid helt unik og særlig og man kan i den forbindelse mærke et stort forventningspres fra sig selv om, at alt skal være perfekt. Gem hurtigt idéen om at barnedåben skal være perfekt væk. Det skal den nok ende med at blive, men det kan gøre mange led i processen langt sværere. Et godt eksempel er jeres ønsker til barnedåb. Ønskelisten behøver ikke at være perfekt, men det er vigtigt at I har gjort jer nogle tanker om den, så det også bliver lettere for jeres gæster at finde gaver til barnedåb. Husk på at gæsterne føler et ligeså stort pres i forhold til at medbringe den helt rigtige gave til jeres lille søn eller datter.

Tænk praktisk og unikt

Når jeres første barn skal døbes, kan I med fordel finde idéer til ønsker til barnedåb i den praktiske afdeling. Hvis ikke i allerede har fyldt hjemmet med alt, hvad I har kunne finde på praktiske baby-indkøbslister, så er barnedåben en god mulighed for at modtage mange af tingene i gaver. Skriv ikke kun ønsker på listen, som barnet kan få glæde af her og nu. Tænk over at I gerne på barnets vegne må ønske jer gaver, som han eller hun kan få glæde af om et års tid eller to. Så længe I har plads til at opbevare gaverne indtil de skal bruges. Ellers kan det hurtigt blive noget rod. Og tænk så også over at børn i den alder vokser utrolig stærkt. Har I eksempelvis skrevet en masse sødt og lyserødt tøj på som ønsker til barnedåb pige, så husk på at lige om lidt er jeres datter ikke længere en lille baby og så vil I måske give hende noget andet tøj på, end tøj, der er spækket med lyserøde roser. Det samme gælder for gaveønsker til drengen. Tænk over hvor stærkt de små bliver store og forsøg derfor at have et fremtidsperspektiv med i tankerne, når I skal finde på ønsker til barnedåb.

Sørg for at have ønskelisten klar i tide

Ligesom at I lige nu stresser over alle forberedelserne til dåben, så stresser jeres gæster altså også over at finde på gaver til barnedåben. For dem betyder det også utrolig meget at have en god gave med til dåben, som de håber at I vil blive glade for. Sørg derfor altid for at lave ønskelisten klar i god tid. Den behøver ikke at være lang og fyldestgørende – går det helt galt med fantasien, kan I også vælge blot at lade jer overraske og derfor ikke aflevere særlig mange ønsker til venner og familie. Men har I tænkt jer at ønske jer en masse, så sørg for at sende ønskelisten ud i rigtig god tid.

Barn nummer to

Lidt færre forventninger anden gang

Når barn nummer to skal døbes, vil I formentlig have et lidt mere afslappet forhold til dåben og alle de forberedelser, der følger med. Naturligvis er dåben stadigvæk en stor og fantastisk dag i jeres liv, men forventningerne til at det hele skal være perfekt, er formentlig faldet lidt. Det sker selvfølgelig fordi at I nu har haft oplevelsen af, at have døbt jeres første barn. I ved hvilke følelser dagen bringer og I har nogenlunde tjek på de ting, der skal ordnes forinden. Der skal dog stadigvæk laves en ønskeseddel til barnedåb og nej, I kan højst sandsynligt ikke ”bare” genbruge den fra jeres førstefødte.

Tænk mere kreativt

Medmindre at halvdelen af festen ikke dukkede op til jeres første barns barnedåb, så fik i garanteret det meste af det, der stod på jeres ønskeseddel. Det betyder også at I nu allerede ligger inde med de fleste praktiske ting, som man skal bruge til den lille nyfødte. Derfor kan I selvfølgelig heller ikke fylde ønskelisten denne gang, med alle de ting, som jeres gæster ved, I fik til sidste barnedåb. Udnyt derfor lillebror eller lillesøsters dåb til at ønske jer nogle lidt mere alternative gaver. Man kan finde på masser af sjove Ideer til ønsker til barnedåb. Det handler blot om at tænke lidt mere kreativt og udnytte at I ikke behøver at ønske jer nødvendige ting. Måske betyder det mere stimulerende legetøj, mere tøj, oplevelser for hele familien eller penge til en børneopsparing. Der vil selvfølgelig være nogle enkelte ting, som barnet skal have sin egen af og de vil derfor gå igen på dette års ønskeliste. Men som udgangspunkt er I mere frit stillet i forhold til ønsker til barnedåb ved barn nummer to.

Led efter inspiration

Inspiration til ønsker til barnedåb kan I finde overalt. Her på siden forsøger vi at give jer et bredt udvalg af gaveønsker til barnedåben. I kan scrolle jer igennem de forskellige gaver og finde links til lige nøjagtig den webshop, der har det bedste tilbud på gaven. Mødregruppen er et andet godt sted at hente inspiration. Måske har nogle af de andre familier allerede lavet deres ønskelister til barnedåb. Spørg gerne om I må kigge dem igennem for at få lidt ny inspiration. Det kan også være en god idé at læse lidt op på forskellige trends indenfor både børnelegetøj, møbler og andre ting. Livsstilsmagasiner og blogs har ofte masser af gode forslag til ønsker til barnedåb. Undersøg markedet og noter jer de ting, I mener at jeres lille familie vil få mest glæde af.

5 / 5. Bedømmelser 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få 10% rabat på oplevelser!

Køb din gave/oplevelse hos DuGlemmerDetAldrig og få lige nu 10% rabat på dit køb. Find din ønskede oplevelse og tilmeld dig deres nyhedsbrev, så modtager du en unik 10% rabatkode til din ordre.