Portvinssmagning

Portvinssmagning – Se De 5 Bedste Portvinssmagninger

Portvin er blevet til en relativ populær vin her i Danmark, som er en vin fra Portugal. Dog er der en del danskere, som ikke er så vild med smagen af portvin, da mange har fået en dårlig oplevelse. Hvad de dog ikke ved, er, at der findes rigtig mange forskellige smagsvarianter af portvinen. Hvis du kender en, der ikke har haft de bedste oplevelser med portvin, så kan du overraske personen med en gave til portvinssmagning. Du kan selvfølgelig også sende ham eller hende afsted, der virkelig elsker portvin, og gerne vil lære meget mere – eller måske dig selv? Vi har her en liste til dig over de bedste arrangementer af portvinssmagning.

Portvinssmagning hos Douro Wine Bar

Portvinssmagning hos Douro Wine Bar

Kom til portvinssmagning hos en af Aalborgs mest velrennomérede vinhuse, Douro Wine Bar. Her byder det kyndige personale indenfor til en aften fyldt med de varme dråber, og måske købe en flaske med hjem.
Portvinssmagningen finder sted i Aalborg – Pris fra. 349 kr.

Portvin: Druerne fra Dourodalen

Historien om hedvinen fra Dourodalen i Portugal, startede efter handelskrigene i 1600-tallet. Her begyndte eksporten for alvor at tage fart, da engelske købmænd fandt ud af, at der kunne tilsættes druesprit til de kraftige rødvine fra Minho og Douro. Når det blev tilsat, gjorde det at vinen blev meget mere holdbar, og kunne transporteres langt.

Når portvin skal fremstilles, så skal der tilsættes druesprit til druemosten under gæringsprocessen. Portvinen holder i længere tid, men det giver også en sød rød- eller hvidvin, med et større indhold af alkohol end de almindelige vine. Faktisk så foregår en høstning af druerne på samme måde som rødvin.

Der findes et utal af forskellige smage af portvin, hvor nogle af de mest almindelige og billigste kan nævnes efter selve farven: ruby og tawny. Der er en kæmpe forskel på ruby og tawny, hvilket du også tydeligt vil kunne smage til en portvinssmagning.

Ruby: Denne type portvin er blevet tappet på en flaske 2 eller 3 år efter producering. En vigtig karakter ved ruby portvin er, at den ikke bliver blandet med andre årgange, som en tawny gør, men er en portvin fra en enkelt årgang.

Tawny: Denne portvin bliver lagret i længere tid end ruby. Den lagres på mindre fade, så iltningen af vinen sker hurtigere. Det betyder også, at denne type portvin kan nydes, så snart den bliver tappet. Desuden har tawny portvin en brunlig farve, som navnet “tawny” egentlig henviser til.

Portvinssmagning: Lær mere om portvin og smagende

Der er flere forskellige smage af portvin, og en portvinssmagning ville være den perfekte gave at give til en, som gerne vil lære mere om portvinen. Du kan også selv tage afsted og få en masse viden, samt smage på de mange forskellige varianter.

Når du er afsted til portvinssmagning, så vil en kompetent fagmand give en masse lærdom om vinen. Her vil du få lov til at smage på forskellige portvin, og måske er de ikke lige noget for dig, eller også ender du med at elske det! Portvin er ikke for alle og enhver, men med portvinssmagning vil der helt sikkert dukke en ny verden op for dig. Hos nogle arrangører kan du også få lov til at få en portvin med hjem og nyde i trygge omgivelser. Du vil i hvert fald få lært en masse nyt om portvinens verden, og få gode tips til servering og anretning.

Find de bedste portvinssmagninger nær dig

Her i Danmark afholdes der portvinssmagninger nogle forskellige steder i landet. Måske er der en arrangør nær dig, som du kan tage afsted til, eller give i gave til en anden. Du finder en liste over de bedste portvinssmagninger, som du nemt og enkelt kan give i gave. Se fx listen over portvinssmagning Århus, portvinssmagning København, portvinssmagning Odense og portvinssmagning Ålborg. Her er nogle af Danmarks helt store byer, der byder på populære arrangementer af portvinssmagninger.

Selv hvis du ikke bor i nærheden af et aktuelt arrangement, så er Danmark heldigvis ikke så stort. Hvis du fx vælger at give det i en gave til et andet par, så kan de jo få sig en fed oplevelse ud af det, hvis de skal drage videre til en anden by. Du kan selvfølgelig også kombinere gaven med andre gaver, og måske give dem et gourmetophold oven i – hvis du virkelig vil forkæle dem (eller dig selv).

Opdag helt nye sider af portvin

Portvin er ikke for alle og enhver, og flere har haft dårlige oplevelser. Men hvis du tager afsted til portvinssmagning enten alene eller med en ven, så vil du helt sikkert opdage helt nye sider af hedvinen. Det kan skam også være, at du finder ud af, at det slet slet ikke er dig, men så har du da i det mindste gjort et forsøg – og fået en underholdende aften ud af det. Nogle er også helt vilde med portvin, og dem kan du jo evt. forkæle med en gave til noget portvinssmagning. Vi har gjort det nemt for dig, så du ikke behøver at lede i lang tid. Se vores liste over aktuelle arrangementer, og giv den bedste gave til en mindeværdig aften!

5 / 5. Bedømmelser 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få 10% rabat på oplevelser!

Køb din gave/oplevelse hos DuGlemmerDetAldrig og få lige nu 10% rabat på dit køb. Find din ønskede oplevelse og tilmeld dig deres nyhedsbrev, så modtager du en unik 10% rabatkode til din ordre.