Vinsmagning

Vinsmagning – Stor Testvinder Guide – Se De 8 Bedste Vinsmagninger

Nyder du vin i stor stil, så ville noget vinsmagning helt sikkert være noget for dig. Måske er der en person i dit liv, der er en stor vinelsker, som du kan forkæle med en gave til vinsmagning hos nogle af landets bedste arrangører. Eller måske skal der afholdes en større sammenkomst blandt nye kollegaer, hvor vinsmagning ville være en super god “ryste-sammen”-tur. Der findes ufatteligt meget slags vin med hver sin smag, og en spændende historie bag dem alle, og her er det at vinsmagning, ville være en oplagt mulighed for at vide meget mere. Her på denne side, vil du finde et komplet overblik over de bedste vinsmagninger i Danmark, som du kan give i gave, eller selv nyde godt af.

Overblik over de bedste vinsmagninger i Danmark 2019

Vinsmagning hos Laudrup Vin

Vinsmagning hos Laudrup Vin

Kom med når det spændende Laudrup Vin slår dørene op og inviterer til vinsmagning. Her får I lov at komme nærmere på de forskellige årgange, Laudrup Vine har liggende, mens I får et indblik i, hvordan man egentlig går fra druer til vin og flaske. Hvis I medbringer godt humør, så skænker vi op.
Vinsmagningen finder sted i København – Pris fra. 599 kr.

Vinsmagning hos Cold Hand Winery

Vinsmagning hos Cold Hand Winery

Få et kig bag scenerne i et af Danmarks mere spændende vinhuse. Cold Hand Winery producerer deres vin fra frosne druer, hvilket absolut kan smages i slutproduktet. Her får I mulighed for at dufte, smage og lære mere om, hvorfor lige præcis denne metode vinder frem internationalt.
Vinsmagningen finder sted i Randers – Pris fra. 650 kr.

Vinsmagning hos Smagførst

Vinsmagning hos Smagførst

Få et glas og gå på opdagelse i den lækre vin fra Smagførst. Det aarhusianske vinhus har i den senere tid modtaget stor ros for deres udvalg af gode danske vine, og I får for en aften mulighed for at smage jer igennem hele jeres udvalg og til sidst kåre jeres favorit. Smagførst fortæller desuden gerne om alt den vin, I får serveret.
Vinsmagningen finder sted i Aarhus – Pris fra. 299 kr.

Vinsmagning hos Douro Wine Bar

Vinsmagning hos Douro Wine Bar

Tag en ven eller kæreste under armen og kom til en af Douro Wine Bars hyggelige vinsmagninger. Det aalborgbaserede vinhus åbner for en aften deres bar for jer, så I sammen kan smage jer gennem røde, hvide og rosé vine. En garanteret god aften med mulighed for at købe vin med hjem.
Vinsmagningen finder sted i Aalborg – Pris fra. 369 kr.

Vinsmagning hos Vinbonden

Vinsmagning hos Vinbonden

Den Københavnske Vinbonden åbner op for vinsmagninger, hvor du og dine venner kan drikke jer gennem forskellige årgange, druer og klimaer – alt sammen under vejledning fra Vinbondens kyndige personale. En god aften med rig mulighed for at lære en ting eller to, når I under et par glas hører om Vinbondens forskellige vine.
Vinsmagningen finder sted i København – Pris fra. 399 kr.

Vinsmagning hos Kjær Sommerfeldt

Vinsmagning hos Kjær Sommerfeldt

Den velrenommérede vinhus Kjær Sommerfeldt er kendt af de fleste aarhusianere for deres brede udvalg af kvalitetsvine. Her får I chancen for at smage på de fine druer, når I kommer til vinsmagning i både rød, hvid og rosé – og så kan I selvfølgelig købe en flaske er jeres favorit med hjem.
Vinsmagningen finder sted i Aarhus – Pris fra. 399 kr.

Vinsmagning hos Fionia Vin

Vinsmagning hos Fionia Vin

Det anerkendte Fionia Vin i Odense inviterer til en aften, I sent vil glemme. Her får du og dine venner muligheden for at kigge på vinhusets hylder og finde spændende flasker frem. I løbet af aftenen kommer I til at smage flere forskellige årgange og druer – og måske lære en ting eller to om vin.
Vinsmagningen finder sted i Odense – Pris fra. 399 kr.

Lær at sætte vin til maden

Lær at sætte vin til maden

Til et hvert måltid hører et godt glas vin – men hvordan skal man sammensætte mad og vin? Kom med på dette kursus og bliv skarp på, hvornår henholdsvis det kolde glas hvidvin, den mousserende vine eller den tunge rødvin skal på bordet, når du har inviteret gæster på middag.
Vinsmagningen finder sted i København – Pris fra. 995 kr.

Kort om vin og de forskellige vintyper

Vin er uundværligt i de fleste danskeres hjem. Flere og flere nyder et glas eller to derhjemme, både i et godt selskab, men også i sit eget selskab. Der menes, at vinens historie faktisk går hele 6000 år tilbage, hvor det engang blev dyrket i Armenien.

Når der var forår dengang, så blev templerne afspærret, borgerne smurte dørene ind i tjære, og måtte ikke begive sig udenfor. Imens sad de indendørs og nød vinen. Selv slaverne måtte få lov til at nyde noget vin i ny og næ, hvor de sad med blomsterkranse i håret og tømte en kande ny vin.

Vintyper

Vin er en alkoholisk drik, der er fremstillet ved gæring af druer. Disse druer er bær fra forskellige arter af vinstok, og dermed er der også mange forskellige smage og vintyper. Vinen er opdelt i nogle forskellige sorter og vintyper samt distrikter, som du kan læse kort om her. Du ved nok, at der findes mere end bare rødvin og hvidvin, og du har helt sikkert også dine helt egne præferencer. Men hvad er de forskellige vintyper egentligt lavet af?

Rødvin: En vintype der er lavet på blå druer med skaller.

Hvidvin: En vintype der er lavet på grønne druer eller afskallede blå druer.

Rosévin: En vintype lavet på blå druer, hvor skallerne er blevet sorteret fra tidligere i gæringsprocessen.

Isvin: En vintype der er sød i smagen, og har et lavt indhold af alkohol.

Mousserende vin: En vintype der er lavet på både grønne og blå druer.

Champagner: Denne vintype laves på pinot noir, meunier og chardonnay.

Hedvin: En vintype med et større indhold af alkohol end de andre.

Vinsmagning 2019: De bedste vinsmagninger i Danmark

Vinens verden er noget mere kompliceret, end at det blot er vin. For vin er noget særligt, og smagende er forskellige. Historierne og druerne er forskellige, hvilket er meget interessant for nogle. Med vinsmagning kan du dykke langt mere ned i vinens verden, hvor du kan gå på opdagelse i de forskellige druer, farver og smage. Nogle har også deres helt egen vinkælder derhjemme, og kender du én, så ville vinsmagning helt klart være den perfekte gave til vedkommende. De ville kunne opnå en større viden om vinene, og sikkert få tilføjet endnu flere vinflasker til samlingen.

Tips til en god vinsmagning.

Nogle nyder et glas vin i ny og næ, og det skal der bestemt ikke være nogen dårlig samvittighed over. Men det kan være svært at skelne mellem, hvilke vin der umiddelbart smager bedst til et arrangement, på caféer, og ellers bare til visse retter, for der findes et væld af forskelligheder ude i verden. Det ville være ærgerligt, hvis du fx åbner en vinflaske til en omgang fisk, men gæsterne faktisk ikke bryder sig om smagen til retten. Her er det, at vinsmagning ville være en oplagt mulighed for at lære meget mere. Det er sjovt, hyggeligt, lærerigt – og du får smagt på en masse af de lækre druer.

Vinsmagning København

Vi har flere gode arrangører her i Danmark, som du kan tage hen og få noget vinsmagning hos. Et af de meget populære steder i København, er hos Laudrup Vin og Vinbonden. De er nogle meget kompetente fagmænd, der sammen med dig, sammensætter en inspirerende og spændende aften, hvor der også kan være et tema som fx “Tour de España”. Du vil lære en masse om de forskellige druesorter, og kan også lære, hvilke vin der passer bedst til nogle bestemte retter.

Vinsmagning Århus

Bor du ikke i nærheden af København, eller vil du heller prøve noget vinsmagning i Jylland, så er Smagførst et rigtig populært sted. Her kan du besøge Smilets By, og på samme tid få en oplevelsesrig dag med vinsmagninger af super dygtige arrangører. Smagførst i Århus byder på nogle hyggelige lokaler, hvor I får prøvet 7-9 forskellige vine, samt lærer de spændende historier bag dem. Her er der i hvert fald masser af rige muligheder for at lære mere om smagende, og få sig en god baggrundsviden også, hvis du gerne vil lære meget mere om, hvordan vinene er blevet til.

Vinsmagning Odense

Det er selvfølgelig ikke kun i Jylland og på Sjælland, der byder på vinsmagninger. Du kan også komme til et arrangement på Fyn, hvor Odense især byder på nogle hyggelige lokaler. Her er Fionia Vin et af stederne, som mange vinentusiaster kommer hen. Hos Fionia Vin bestemmer du selv temaet, og hvilke smage indholdet skal have. Det kan fx være nogle rød- eller hvidvine, mousserende vine, dessertvine eller noget smagning med nogle vine fra eksklusive områder.

Vinsmagning Ålborg

Jylland er kæmpestort, og selvfølgelig er det ikke kun i Århus, du kan tage til vinsmagninger. Der er mange flere byer – store som små – og et af dem, er også i Ålborg. Her finder du bl.a. Douro Wine Bar, der er specialister inden for mad og vin fra Portugal. Du og evt. nogle venner ville få en rigtig spændende oplevelse med at prøve noget udenlandsk vinsmagning, som stammer fra Portugal. Hos Douro Wine Bar får I lov til at smage på 10 forskellige vine alt lige fra hvidvin, rødvin og til portvin.

Der er helt klart mange muligheder for vinsmagning her i Danmark, og det eksisterer i store dele af Danmark. Der åbner hele tiden nye steder op, som byder på både dansk vinsmagning og udenlandsk vinsmagning – alt efter hvad I er til.

Find en vinsmagning der passer bedst til jer

Hvis du selv er noget af en vinentusiast, og din partner også er ellevild med vin, så kan du sagtens tage din partner i hånden og tage afsted til noget vinsmagning. Uanset om I er til rødvin, hvidvin, portvin eller andre gode smage, så får I muligheden for at prøve lidt af hvert.

Vinsmagning som gave, ville give jer en intim, spændende og hyggelig oplevelse, som I kan dele sammen. I kan få en bedre teknisk viden af druerne, regioner og smagende, samt finde ud af, hvilke vine der matcher bedst til en særlig ret. Måske skal I snart afholde et større arrangement, hvor I gerne vil servere nogle passende vine. Her ville vinsmagning være en super god idé til at få det sidste på plads.

Der er godt nok flere forskellige arrangører, men flere af dem er allerede vinforhandlere i forvejen, og er specialister inden for vin. I skal derfor ikke være bekymret over, om det nu er spild at tage afsted – for det er det langt fra! I vil helt sikkert lære en masse, som I ikke vidste i forvejen, og som I kan tage med jer resten af livet.

Forbered jer til vinsmagning, se her hvordan.

Giv et gavekort til vinsmagning

En flaske vin har ofte banet sig vej som en god gave til flere forskellige begivenheder. Fødselsdage, bryllupper, jubilæum og endda til kollegaen, der har gjort det ekstra godt. En flaske vin kan aldrig gå helt galt i byen, og en vinsmagning er da bare et niveau højere. Med et gavekort til vinsmagning, kan du forkæle en, der både elsker vin, men som også gerne vil have noget mere teknisk viden.

Med vores liste her på siden, kan du hurtigt og nemt danne et overblik over, hvilke vinsmagninger der ville passe bedst som en gave. Uanset om, det er til dig selv, en ven, kollega, kæreste eller en stor forsamling, så er der flere forskellige at vælge mellem. Det kan også blive kombineret med noget lækkert mad, som helt klart ville være en oplevelse værd til fx store forsamlinger. Og nu hvor der er vinsmagninger i hele landet, så kan I også tage turen videre til en helt anden by, og gå på opdagelse i byen sammen med en smagfuld oplevelse. Det kan da ikke gå helt galt!

5 / 5. Bedømmelser 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få 10% rabat på oplevelser!

Køb din gave/oplevelse hos DuGlemmerDetAldrig og få lige nu 10% rabat på dit køb. Find din ønskede oplevelse og tilmeld dig deres nyhedsbrev, så modtager du en unik 10% rabatkode til din ordre.